Imieniny: Anety Bogdana



Kulinaria Ciasto na słono Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
 
Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
40
Poziom trudności

Lista składników

górka cielęca 250 g
kozi ser 150 g
ciasto francuskie 1 op. ( produkt gotowy)
jaja 1 szt
Irving Fig & Pear White 2 saszetki
jogurt naturalny 200 ml
świeża mięta
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2-3 łyżeczki
oliwa
sól, pieprz
Składniki dla:
4 osób

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera, zawijać aby uzyskać formę rogalików. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 180 st. piekarnika, piec ok. 20 min. Podawać z jogurtem połączonym ze świeżą miętą.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Meble kuchenne View the latest post
Dodałbym jeszcze do tego Interio w Domotece ;). Bardzo...

Re: Sklep z meblami View the latest post
Ja ostatnio szukałam różnych mebli. Nie mogłam się...

Re: podróżowanie z dziećmi View the latest post
Jest to niewątpliwie ciekawa alternatywa dla typowych...

Re: Ból głowy View the latest post
Środków które pozwalają zwalczyć taką dolegliwość jest...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM